Meny

Kvinne i 20-årene død etter påkjørsel på Nesodden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel kvinne døde lørdag kveld etter å ha blitt påkjørt av en bil på Kirkeveien på Nesodden i Akershus.

Kvinnen gikk langs veien da hun ble påkjørt av en møtende bil, ifølge Follo politidistrikt. Både privatpersoner på stedet og senere ambulansepersonell ga hjerte- og lungeredning, uten å lykkes.

– Føreren har åpenbart ikke sett henne. Bilen kjørte kvinnen rett ned. Hun ble erklært død ganske raskt etter at helsepersonell var på stedet, sier operasjonsleder Pål-André Thorsby til NTB.

Les også: 35-åring har vært savnet i en uke etter trafikkulykke

Han understreker at det ikke knytter seg noen spesielle omstendigheter, som påvirkning av alkohol, til mannen i slutten av 60-årene som kjørte bilen.

– Ulykken skjedde på en smal vei, uten midtstrek og belysning. Det var mørkt, vått og dårlig sikt på stedet, sier han.

Mannen kan likevel bli siktet for såkalt bildrap, som er sidestilt med uaktsomt drap. Ifølge Thorsby tilsier de faktiske forhold at det var «høy grad av uaktsomhet» som førte til påkjørselen.

Les også: Kvinne alvorlig skadd i påkjørsel

Mannen har selv forklart seg om hendelsesforløpet, og skal avhøres ytterligere. Politiet har rutinemessig tatt beslag i førerkortet hans og bilen er sikret.

– Den skal underlegges kriminaltekniske undersøkelser, sier Thorsby.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus