Meny

KrF går imot alle utvidelser av polets åpningstider

For mindre enn ett år siden sov Knut Arild Hareide godt med forslaget om flere utsalgsdager på polet. Nå sier partiet hans nei til «absolutt alle endringer». Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar forsvarte Hans Olav Syversen (KrF) en liberalisering av Vinmonopolets åpningstider og salg på flere høytidsdager. Nå sier Kjersti Toppe at partiet vil stemme nei til absolutt alle endringer.

Regjeringen ønsker å åpne polet på nyttårsaften, julaften, påskeaften, pinseaften og valgdagen.

Av hensyn til barn i familier med rusproblemer vedtok Venstres stortingsgruppe nylig å si nei til åpne pol på julaften , og det har gitt KrF blod på tann. Nå går de sammen med Senterpartiet imot liberalisering av åpningstidene, skriver Vårt Land.

– Det er bra at det til slutt ble flertall mot å åpne polutsalg på julaften. Men problemene er like store for barn i andre høytider enn julen, sier Sps Kjersti Toppe kort tid før Stortinget skal behandle forslaget fra regjeringen.

Bakgrunn: Vil ha flere åpnings-dager på Vinmonopolet

Det er en annen tone enn da partienes samarbeid var betydelig ferskere.

– Når vi holder fast ved hovedlinjene og sikrer prisstigningen, kan vi også gå med på dette. Jeg sover veldig godt med endringene Bent Høie foreslår, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagens Næringsliv i desember i fjor.

Les også: – Polet bør overta taxfreesalget

Parlamentarisk leder Hans Olav Syversen forsvarte forslaget i Vårt Land i januar og sa at slike «justeringer» var nødvendig for å få de andre partiene med på at hovedpilarene i dagens alkoholpolitikk skal ligge fast.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus