TV-danser tiltalt for ni voldtekter og grov vold

En 37 år gammel mann er tiltalt for voldtekt av ni kvinner, inkludert voldtekt og grov mishandling av sin samboer. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag. 
FOTO: Berit Roald / NTB SCANPIX
En 37 år gammel mann er tiltalt for voldtekt av ni kvinner, inkludert voldtekt og grov mishandling av sin samboer. Rettssaken starter i Oslo tingrett mandag. FOTO: Berit Roald / NTB SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett mot en 37 år gammel mann som er tiltalt for voldtekt mot åtte kvinner samt voldtekt og grov mishandling av sin samboer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen soner i dag fengselsstraff for to voldtekter. To av de ni nye voldtektene han er tiltalt for skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet.

Flere av voldtektene skal ha skjedd ved at mannen dopet ned kvinnene og deretter voldtok dem. Disse voldtektene skal ha skjedd både hjemme i mannens leilighet og på andre adresser, blant annet i en leilighet i Spania.

37-åringen er også tiltalt for å ha voldtatt en kvinne inne på toalettet på Burger King i Karl Johans gate i Oslo.

Forholdene mannen nå er tiltalt for skjedde fra 2002 til 2013, og et av tiltalepunktene gjelder også voldtekt, grov vold og mishandling av hans samboer gjennom åtte måneder i 2009.

Samboeren skal ha blitt slått og sparket, tvunget til å sette seg i et glovarmt badekar, truet med kniv og slengt i bakken. Mannen skal også ha dunket hodet hennes mot en vegg slik at hun fikk hjernerystelse.

Han er også tiltalt for å ha oppbevart narkotika og for tyveri.

Den tiltalte har livnært seg som danser, og har blant annet opptrådt på barnekanalen NRK Super og i TV 2-konkurransen «Norske talenter».

Selv hevder han sin uskyld og har anket saken som han nå soner dommen for til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.