Meny

Fengselsansatte blir utmattet av Breivik

Anders Behring Breivik i samtale med sine advokater Geir Lippestad og Tord Jordet etter domsavsigelsen i Oslo tingrett 24. august 2012. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av årsakene til at terrordømte Anders Behring Breivik ble overført fra Ila fengsel i Bærum til Skien fengsel, er at de fengselsansatte som vokter massedrapsmannen, blir utmattet av ham.

Breivik ble i 2012 flyttet fra Ila til Skien, og deretter tilbake igjen før han i fjor høst på nytt havnet i Skien fengsel.

Sikkerhet blir oppgitt som hovedgrunn til at han uten forvarsel kan sendes tilbake igjen til Ila, skriver VG.

Les også: Den norske terroristen gir opp sin tro

Men samtidig bekrefter flere uavhengige kilder med inngående kjennskap til Breiviks soningsforhold at en medvirkende årsak til flyttingen også har vært at vokterne som jobber tett på Breivik hver eneste dag, blir utmattet av arbeidet, skriver avisen.

Ifølge VG reagerer de fengselsansatte blant annet på at Breivik ennå ikke viser noen tegn på anger, over tre år etter masedrapene på Utøya og terrorbomben i regjeringskvartalet.

De mener også han er manipulerende og dermed utfordrende å forholde seg til. I tillegg er det enorme antallet brev Breivik mottar og skriver en stor belastning å gjennomgå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus