Meny

Død mann førte til erstatning for boligkjøp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøperen av en tomannsbolig på Sinsen i Oslo er tilkjent erstatning fordi megleren aldri opplyste om at et lik noen år tidligere hadde ligget i boligen over lang tid.

Det er Borgarting lagmannsrett som i en dom fastslår at eiendomsmegler Fredrik Dyve opptrådte erstatningsbetingende uaktsomt da han ikke opplyste kjøperen Key Property at en mann hadde ligget død i boligen i opptil to år, skriver Dagens Næringsliv.

Tomannsboligen på Sinsen ble solgt for 6 millioner kroner, 1,1 millioner over takst.

– Det er generelt veldig vanskelig å vite hvor langt tilbake man skal måtte gå i tid i forhold til å opplyse om historikk på en eiendom overfor en kjøper, sier eiendomsmegler Dyve til avisen.

Han stiller seg undrende til lagmannsrettens avgjørelse og understreker at han ikke var saksøkt i saken, noe selgerens forsikringsselskap Protector Forsikring derimot var.

Ifølge dommen ble Dyve opplyst om den avdøde mannen av en nabo under den første visningen, og dette ble da opplyst muntlig til interessentene. Opplysningene ble imidlertid ikke tatt med i salgsdokumentene eller i kontraktsmøtet.

Forsikringsselskapet ble frikjent i Oslo tingrett, men altså dømt til å betale Key Property 100.000 kroner i lagmannsretten. Til sammen må selskapet ut med 570.000 kroner til Key Property.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus