Meny

Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

I en ny måling får Høyre 23,4 prosent oppslutning. Det er 12,3 prosentpoeng mindre enn ved kommunevalget i 2011. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlignet med valgresultatet for tre år siden stuper Høyre over 12 prosentpoeng på en fersk meningsmåling for Oslo.

Partiet får 23,4 prosent oppslutning på målingen som InFact har laget for Arbeiderpartiet. Det er 12,3 prosentpoeng mindre enn ved kommunevalget i 2011.

– Jeg liker helt klart gode målinger bedre enn dårlige, men jeg tror det er rikspolitikken mer enn lokalpolitikken som har spilt inn her. Det har vært mye oppmerksomhet rundt rikspolitikken i det siste, og budsjettforslaget til Høyre/Frp-regjeringen har fått mye negativ omtale, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H) til Dagsavisen.

Les også: Ny runde med knallhard tautrekking om budsjett

Ap fosser på sin side fram og får en oppslutning på 36 prosent i Oslo. Valgresultatet for tre år siden var 33,1 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville den borgerlige blokken med Høyre, Venstre og KrF fått 21 mandater. Ap alene ville sikret seg 22. 30 gir flertall.

Ap får imidlertid ikke flertall med SV og Rødt alene, noe som ved dette målingsresultatet setter Miljøpartiet De Grønne i en vippeposisjon.

MDG får en oppslutning på 7,5 prosent, noe som ville gitt fem mandater, det samme som Frp.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus