Meny

Kerry: – Enighet om tiltak for å roe Jerusalem-konflikten

USAs utenriksminister John Kerry på en pressekonferanse i Amman torsdag. Foto: Muhammad Hamed (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry sier partene på et møte i Amman er blitt enige om tiltak for å senke spenningsnivået mellom israelere og palestinere.

Kerrys uttalelser kom etter samtaler med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Jordans kong Abdullah. Han sier partene tydelig har forpliktet seg til å opprettholde dagens status på de hellige stedene i Øst-Jerusalem.

– Israel og Jordan er også enige om tiltak for å roe ned situasjonen og gjenopprette tillit, sier Kerry, som torsdag holdt pressekonferanse sammen med den jordanske utenriksministeren Nasser Judeh.

Siden lenge før Israel okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, har Jordan hatt overoppsynet med de muslimske hellige stedene i gamlebyen.

– Det er tydelig for meg at de jobber seriøst med å få til en nedtrapping og tar skritt for å bygge tillit til at status quo opprettholdes, sier Kerry.

Spenningsnivået i området er høyt etter flere måneder med uro i Øst-Jerusalem, som har spredt seg til Vestbredden og arabiske samfunn i Israel de siste dagene. Mange har antydet muligheten for et nytt palestinsk opprør.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus