Meny

Studentene vender regjeringen ryggen

Siv Jensen og Frp har lav støtte blant studenter. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pilene peker nedover for regjeringen på de seneste meningsmålingene. Blant studentene er heller ikke tilliten til Høyre og Frp særlig oppløftende.

På en meningsmåling som Sentio har gjort på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitetet i Oslos universitetsavis Universitas, gir bare 17 prosent sin støtte til Høyre, ned fra 21,7 prosent i fjor høst og 31,8 prosent våren 2013.

– Disse tallene er altfor dårlige, og vi tar svarene på det største alvor, sier Høyre-representant Henrik Asheim til nettavisen Khrono.

Fremskrittspartiet har falt fra 10 til 6 prosent oppslutning i løpet av det siste året. Arbeiderpartiet fosser på sin side fram, og blant studentene er det også et oppsving fra november i fjor.

Partiet øker fra 23,9 til 28,3 prosent nå.

Les også: Dårligste Frp-måling på 19 år

Miljøpartiet De Grønne er det nest mest populære partiet blant landets studenter, og får en oppslutning på hele 19,6 prosent, opp 4,9 prosentpoeng fra i fjor.

For de andre partiene er oppslutningen slik: KrF 3,8, Rødt 3,0, Sp 4,3, SV 6,6, Venstre 10,3 og andre 1,1. Vet ikke-svar utgjorde hele 19 prosent, men er ikke tatt med i tallene for partiene.

Utvalget i Sentios såkalte webpanel består av 1.000 studenter over 18 fra Norge.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus