Ny rekordmåling for Ap

Ap-leder Jonas Gahr Støre kan kose seg med nok en strålende meningsmåling. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Ap-leder Jonas Gahr Støre kan kose seg med nok en strålende meningsmåling. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet ser nok en gang 40-tallet på en meningsmåling, mens regjeringspartiene fortsetter nedgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap får en oppslutning på hele 42,2 prosent på Opinions partibarometer for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) denne måneden. Det er frem 3,2 prosentpoeng siden oktober og hele 7,4 prosentpoeng frem etter presentasjonen av forslaget til statsbudsjett. Samtidig fortsetter Høyre og Fremskrittspartiet å synke på målingen. Høyre får 22 prosents oppslutning, noe som er ned 3,9 prosentpoeng fra forrige måned. Frp går tilbake 2,4 prosentpoeng til 11,4 prosent.

Aps partisekretær Raymond Johansen mener målingen er motiverende og viser at de har gjort noe riktig.

– Samtidig er tallene nok også en reaksjon på et budsjett fra Høyre og Frp som tar fra dem som har lite, og gir til dem som har mest fra før, sier Johansen.

Les også: Støre: – Dette er velgernes svar på statsbudsjettet

– Slike målinger skjerper oss og viser at vi må bli enda flinkere til å vise frem at vi løser viktige utfordringer for Norge i dag, og ruster Norge for fremtiden, sier Høyres Nikolai Astrup, som mener budsjettforslaget er helt i tråd med det som ble lovet i valgkampen.

SV går frem 1,1 prosentpoeng, men ligger likevel under sperregrensen med 3,8 prosent. Også Venstre ligger under sperregrensen med 3,9 prosent – tilbake 0,7 prosentpoeng. For de andre partiene viser målingen at KrF får 5,9 prosent (+1,4), Senterpartiet 5,2 (+0,6), Rødt 1,3 (+0,7) og Miljøpartiet De Grønne 3,5 (+0,5).