Meny

Hareide nominert til prestisjetung pris

Åge Hareide kan bli kåret til årets leder i svensk idrett. (Foto: Andreas Hillergren (TT)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareides suksess med Malmö gjør at han er én av fire nominerte til prisen som årets leder på den svensken idrettsgallaen.

Prisutdelingen skjer 19. januar. Der er Hareide trolig en av favorittene til å stikke av med en pris.

Nordmannen, som har ført Malmö til svensk seriegull og spill i mesterligaen, er nominert sammen med Rikard Grip (langrenn), Pär Mårts (ishockey) og duoen Carl Jenner og Andrej Vorntsov (svømming).

Hareide har fra før blitt kåret til årets trener i Allsvenskan denne sesongen.

– Å bli nominert sammen med landslagstrenere er smigrende. Det setter jeg stor pris på. Det er tøff konkurranse om denne prisen, sier Hareide.

Les også: Hareides modige Malmö sammenlignet med vikingene

Ikke årets lag

Også én av spillerne hans kan stikke av med en pris på gallaen. Angriperen Isaac Kiese Thelin har hatt en god sesong etter overgangen fra Norrköping, og er én av fire som kan vinne prisen som beste nykommer.

Malmö er ikke blant de fire nominerte til å bli årets lag. Der er stafettlagene i langrenn for kvinner og menn og herrelaget i orientering nominert, sammen med herrelaget i ishockey.

– Hva skal man si? Det sitter nok mange skiinteresserte i juryen. De må rett og slett ha glemt oss, sier angriperen Magnus Eriksson til Expressen.

Bakgrunn: Hareide seriemester med Malmö

Ibrahimovic nominert

I kategorien for beste mannlige utøver er fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic nominert. Han kjemper mot ishockeyspiller Henrik Lundqvist og langrennsduoen Marcus Hellnes og Daniel Richardsson.

I kvinneklasse er langrennsløper Charlotte Kalla nominert, sammen med Sarah Sjöström (svømming), Meraf Bahta (friidrett) og Tove Alexandersson (orientering).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus