Meny

Bussjåfør ikke avhørt etter kollisjon med trikk

Kollisjonen mellom en buss og en trikk skjedde i Vika i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Føreren av bussen som kolliderte med en trikk i Oslo, ligger fortsatt på sykehus og er ikke avhørt. Samtidig har politiet fått tilgang til videoer fra kameraer om bord.

Sjåføren var blant de fire som ble kjørt til Ullevål sykehus etter ulykken i krysset Cort Adelers gate/Munkedamsveien i Vika tirsdag ettermiddag.

– Han er ikke alvorlig skadd, men vil ligge der et par dager, forteller daglig leder Atle Rønning i Norgesbuss, selskapet som eier ulykkesbussen, til NTB.

Rønning har selv vært i kontakt med sjåføren, som så langt ikke har fortalt noe om selve ulykken, verken til arbeidsgiveren eller politiet.

Kameraer om bord

Det var sikkerhetskameraer om bord i bussen, og videoopptak fra disse er overlevert politiet, opplyser Norgesbuss-sjefen.

Tre personer ble lettere skadd i kollisjonen, mens én fikk moderate skader.

Bakgrunn: Buss kolliderte med trikk i Oslo - ti skadd

I tillegg til de fire som havnet på sykehus, ble seks personer tatt med til legevakta.

Til sammen 45 personer var om bord i bussen og trikken da ulykken skjedde.

Området var sperret for trafikk i mange timer etter det kraftige sammenstøtet.

På rødt lys

Det er på det rene at bussen kjørte på rødt lys da den traff trikken, men bakgrunnen for dette er ikke klar. Ifølge politiet kan sjåføren ha kjørt ut i krysset for å gi plass til en politibil under utrykning.

Saken etterforskes av trafikkavsnittet i Oslo politidistrikt, og Statens havarikommisjon for transport gjør også sine undersøkelser.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus