Meny

Nekter å la seg avhøre

NEKTER: Politimannen Eirik Jensen avviser påstandene om at han har bistått narkobaronen Gjermund Cappelen med å smugle inn hasj til Norge. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eirik Jensen ønsker fortsatt ikke å snakke med Spesialenheten.

Politioverbetjent Eirik Jensen ble pågrepet mandag 24. februar i år, mistenkt for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse, i forbindelse med en stor narkotikasak som er under etterforskning.

Den selverklærte narkobaronen Gjermund Cappelen hevder at Jensen har bidratt til innføringen av store mengder hasj i en årrekke mot betaling.

Siden Jensen ble varetektsfengslet i februar har han ikke fått innsyn i grunnlaget for siktelsene.

Les også: – Dette er bevisene mot Eirik Jensen

Slutt på samarbeidsvilje

Til TV 2 sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen at hans klient fortsatt ikke ønsker å samarbeide med Spesialenheten som etterforsker saken.

– Hvis de holder på slik, er det slutt på vår samarbeidsvilje. Det betyr at han ikke vil gå i flere avhør, sier Hagen.

Den tidligere polititoppen, som blant annet ledet Oslo-politiets arbeid mot hovedstadens gjengmiljø, har ikke latt seg avhøre siden 14. mai.

 INVESTOREN: Gjermund Cappelen (47) er mannen politiet har utpekt som hovedmann i narkonettverket de knytter politimannen Eirik Jensen til. Foto: Privat. INVESTOREN: Gjermund Cappelen (47) er mannen politiet har utpekt som hovedmann i narkonettverket de knytter politimannen Eirik Jensen til. Foto: Privat.

Hagen mener Spesialenheten mangler respekt for klientens rettigheter.

– For tiende måneden er dokumentene i saken fortsatt klausulerte. Min klient får ikke innsyn i sin egen sak. Det aksepterer vi ikke. Dette vitner om manglende respekt for siktedes rettigheter, sier Hagen til kanalen.

Les også: Politiet fant syv år gamle tekstmeldinger fra Eirik Jensen

– Ingen avgjørelse før jul

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker antyder at etterforskningen av saken mot den korrupsjonssiktede politimannen ikke vil være ferdig før jul.

– Man forventer at etterforskningen vil pågå i ytterligere noen måneder, sier Øyen til NRK.

Hagen mener situasjonen mellom klienten og Spesialenheten virker fastlåst.

– Situasjonen er nå den at han har gitt fem-seks avhør på over 200 sider. Cappelen ble avhørt så mye som fire ganger før Jensen ble pågrepet, og noen ganger etter. Fortsatt får ikke Jensen se avhørene Cappelen har gitt. På prinsipielt grunnlag har jeg derfor anbefalt ham å la være å gå i avhør, sier Jensens forsvarer.

Les også: Eirik Jensen: – Historien er ikke sann

Fant kontanter i garasjen

Jensen er mistenkt for å ha mottatt 10-15 millioner kroner for å bistå bærumsmannen Gjermund Cappelen med konfidensiell informasjon fra politiet. Cappelen erkjente i vår at han har medvirket til innførselen av nær et halvt tonn hasj.

Politiet har også funnet drøyt 34.000 kroner gjemt i en vegg i garasjen hos den korrupsjonssiktede politimannen.

Jensen har forklart beløpet med at han hadde behov for å ha kontanter liggende dersom han måtte komme seg unna raskt uten å legge igjen elektroniske spor.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus