Fakkeltog mot pels i 16 byer

Demonstrantene tente fakler mot pels. Arrangementet var i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Demonstrantene tente fakler mot pels. Arrangementet var i regi av dyrebeskyttelsesorganisasjonen NOAH. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Brita Møystad Engseth og Erik Poppe stilte for første gangs om appellanter mot pelsdyroppdrett da flere hundre pelsmotstandere samlet seg utenfor Stortinget lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er mulig å mobilisere et flertall for å få slutt på pelsoppdrett som dyrplageri, og det er mulig å gjøre en forskjell. Samtidig som det skjer ting politisk, vet flere og flere nordmenn om både lovlig og ulovlig vold mot dyr, sier Shabana Rehman Gaarder til NTB.

Hun var konferansier da demonstrantene i fakkeltoget mot pels samlet seg utenfor Stortinget. Omtrent samtidig samlet demonstranter seg i 15 andre norske byer, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

– Jeg har engasjert meg i dyrs rettigheter lenge. Jeg har alltid engasjert meg mot vold og for individets frihet, og jeg ser på dyr som individer med rett på frihet og rett til ikke å bli utsatt for vold, forklarer Rehman Gaarder.