Tiåring døde trolig av sult

Tiåringen som ble funnet død i Oslo i august, døde trolig av sult, viser den foreløpige obduksjonsrapporten, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kilder som har kjennskap til innholdet i rapporten som bekrefter dette overfor TV 2.

Politiet vil ikke kommentere kanalens opplysninger.

– Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport som sier noe. Vi ønsker ikke å gå ut med det nå, men vil vente til den endelige obduksjonsrapporten foreligger senere i måneden, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til TV 2.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby vil verken bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger om tiåringen som døde i august. Foto: NTB ScanpixPolitiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby vil verken bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger om tiåringen som døde i august. Foto: NTB Scanpix

Siktet for grov omsorgssvikt

Tiåringen døde i august i år, og alenemoren i 30-årene ringte selv nødnummeret og fortalte at sønnen hennes var livløs.

Saken ble først kjent i mediene tirsdag denne uken.

Moren ble mandag pågrepet og fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fordi politiet fryktet hun ville forlate landet. Hun ble varetektsfengslet i fire uker.

Frem til det hadde politiet løpende vurdert om det var grunnlag for å pågripe kvinnen. Nye opplysninger i saken gjorde at politiet mandag valgte å gå til pågripelse.

Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Hjort Kraby sa tirsdag at det dreier seg om forhold som har skjedd «over en viss tid».

Mener hun ikke har gjort noe galt

Kvinnen selv nekter straffskyld.

Torsdag ble det avgjort at hun skal observeres av to rettspsykiatre ved Dikemark sykehus i åtte uker.

– Hun er fortvilet og tungt preget av situasjonen. Hun mener hun ikke har gjort noe galt, sier alenemorens forsvarer Bjørn Rudjord til TV 2.

Han ønsker ikke å kommentere TV 2s opplysninger.

– Jeg finner det ikke riktig å kommentere dette før den endelige obduksjonsrapporten foreligger, sier Rudjord til NTB.

Bakgrunn: Tiåring døde – moren siktet for omsorgssvikt

Barnevernet granskes

Ifølge NTB har fylkesmannen i Oslo og Akershus satt i gang gransking av hva barnevernet har gjort for gutten før han døde.

De mottok tidligere i år en bekymringsmelding om gutten, og undersøkte familieforholdene. Saken ble imidlertid avsluttet etter få dager.

– Vi vil ha svar på hva barnevernet i bydelen eventuelt har gjort og hva som var begrunnelsen for at de ikke fulgte opp saken. Så vil vi se på, når informasjonen foreligger, om det er begått lovbrudd fra barnevernstjenestens side, sier Bente Rygg, avdelingssjef for barne- og familieseksjonen hos fylkesmannen, til NTB.

Nabo hørte bråk

En nabo, som ønsker å være anonym, forteller til VG at hun over minst ett år hørte bråk fra leiligheten.

– Det var krangling, bråk, dunking og skriking på høyt plan. Jeg varslet politiet én gang for to år siden, tror jeg, og ringte vaktselskapet i borettslaget flere ganger, forteller hun.

I vår varslet naboen også barnevernet i bydelen, ifølge VG.

– Jeg fikk aldri noen tilbakemelding, og ante ikke at de hadde vært på kontrollbesøk. Jeg er utrolig skuffet over at saken ble henlagt etter ett besøk, og at de ikke ringte på døren min og spurte hva dette egentlig dreide seg om, sier naboen.

Personvernpolicy