Meny

Dårligste Frp-måling på 19 år

Partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen er ikke fornøyd med at partiet får sin dårligste meningsmåling på 19 år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp får en oppslutning på 9,5 prosent i en ny måling gjort for TV 2. Det er den svakeste målingen for Frp siden 1995.

9,5 prosents oppslutning er en tilbakegang på hele 4,3 prosentpoeng sammenlignet med målingen som kom få dager før budsjettet ble presentert 8. oktober.

Målingen TNS Gallup har laget for TV 2 , er tatt opp i slutten av oktober, etter at regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett.

Les også: Frp-velgere flykter i protest, tror samarbeidspartiene

– Det er ikke bra nok, sier Frp-leder Siv Jensen, som mener en stor del av Fremskrittspartiets velgere nå sitter på gjerdet og avventer situasjonen.

– De venter til stormen rundt statsbudsjettet har lagt seg. Nå står vi midt i en orkan, jeg er ikke overrasket over at det får utslag på målingene, sier Jensen.

Også regjeringspartner Høyre opplever tilbakegang på målingen. Høyre faller til 23,4 prosent, tilbake 1,9 prosentpoeng. Det er den laveste oppslutningen for partiet siden augustmålingen i 2011.

Les også: Frp-topp forundret over budsjettkritikk

Langt bedre går det for Arbeiderpartiet som får 39,8 prosent. Fremgangen fra målingen før statsbudsjettet er på 3,3 prosentpoeng. Arbeiderpartiet ville fått hele 75 mandater dersom dette var valgresultatet, mot dagens 55.

I målingen får samarbeidspartiene Kristelig Folkeparti 5,4 prosent, fram 1,7 og Venstre 4,9 prosent, tilbake 0,3. Det gir de fire borgerlige partiene til sammen 74 mandater, elleve færre enn det som kreves for å få flertall.

Senterpartiet får 5,4 prosent (+1,2), Sosialistisk Venstreparti 4,4 prosent (-0,3), Miljøpartiet De Grønne 3,6 (-0,9), og Rødt 2,0 (+0,4).

Les også: Venstre sier nei til 500-kronersgrensen

Feilmarginen på målingen varierer mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus