Brittany (29) er død

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den kreftsyke kvinnen som ble kjent over hele verden gjennom kampen for aktiv dødshjelp, er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brittany Maynard ble en av verdens kanskje mest kjente talskvinner for aktiv dødshjelp da hun i en video forklarte hvorfor hun ville dø 1. november. Hun ønsket ikke å la kreften ta livet av henne. Maynard hadde uhelbredelig kreft i hjernen, og fikk kreften påvist i januar i år.

I april fikk hun vite at hun ikke ville overleve sykdommen. Like etter den tunge beskjeden flyttet hun med sin ektemann til delstaten Oregon, fordi dette er én av fem stater i USA som tillater aktiv dødshjelp. Hun valgte datoen 1. november fordi hennes ektemann har bursdag like før.

Ombestemte seg

Torsdag ble det kjent at Maynard kanskje ville vente litt med å dø, fordi hun følte seg frisk nok.

– Det føles ikke riktig helt ennå. Jeg føler meg fortsatt frisk og lykkelig nok, sa hun i en videoblogg.

Men lørdag valgte hun likevel å gjennomføre i armene på sine nærmeste, ifølge en uttalelse fra organisasjonen Compassion & Choices.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Brittany (29) skal dø på lørdag - fikk oppfylt sitt største ønske

– Verden er et vakkert sted

– Farvel til alle mine kjære venner og familien min som jeg elsker. I dag er dagen jeg har valgt å dø med verdighet i møtet med denne forferdelige kreften som har tatt så mye fra meg. Men som ville ha tatt så mye mer. Verden er et vakkert sted, reisen har vært min viktigste lærer. Mine nære venner og foreldre har vært de viktigste giverne. Jeg har en ring av støttespillere rundt senga mi mens jeg skriver. Farvel verden. Spre den gode energien. Gi den videre, skrev hun på Facebook ifølge bladet People.

Brittany skal ha mottatt medisinen som gjorde at hun kunne avslutte livet sitt, for flere uker siden.