Meny

Sletter «Sigurd Jorsalfares» grav

Slik ser skallen ut. Den har nå vist seg å ikke være Sigurd Jorsalsfares hodeskalle likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det ble kjent at hodeskallen i Sigurd Jorsalfares grav på Akershus slott ikke tilhører den gamle korsfarerkongen, blir graven slettet.

Hodeskallen som lå i graven i krypten, skal sendes til København, skriver VG.

– Det vi skal gjøre nå i samarbeid med Universitetet i Oslo og professor Holck og Riksantikvaren, er å ta ut hodeskallen, trolig returnere den til museet i København der den kom fra, mure igjen nisjen i muren og destruere gravsteinen. Det er nå bevist at skallen ikke tilhører Jorsalfare, og da kan vi ikke ha graven der nede, sier kommandant John Einar Hynaas på Akershus.

Det er religionshistoriker Øystein Morten som i boken «Jakten på Sigurd Jorsalfare», avslører at skallen i graven ikke tilhørte mannen hvis navn står på gravsteinen i Det kongelige mausoleum.

Slik ser graven ut nå. Foto: Stig Rune PedersenSlik ser graven ut nå. Foto: Stig Rune Pedersen

Skallen tilhørte i stedet trolig en ukjent adelsmann som levde på 1500-tallet, flere hundre år etter at kong Sigurd dro på pilegrims- og korstogsferden som ga ham navnet Jorsalfare, han som dro til Jerusalem.

Les også: Halvfdan var her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus