Norges ambassade i Tyrkia fikk «mistenkelig pakke»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske ambassaden i Ankara mottok en mistenkelig pakke torsdag, men innholdet er ikke farlig, ifølge utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter overfor NTB at ambassaden mottok en mistenkelig forsendelse tidligere torsdag.

– Tyrkiske myndigheter ble varslet umiddelbart. Forsendelsen ble undersøkt og innholdet var ikke farlig, opplyser pressevakt Eskil Sivertsen i UD til NTB.

Den siste uken har de tyrkiske konsulatene til fem land involvert i den USA-ledede koalisjonen mot IS-opprørerne i Irak og Syria, også mottatt mistenkelig post.

Det tyrkiske beredskapsorganet AFAD sier i en uttalelse at både ambassaden og departementet meldte fra om forsendelsen torsdag morgen.

Det er ikke kjent hva som var i pakkene, men tyrkiske medier hevdet det dreide seg om det samme gule pulveret ble sendt til konsulatene til USA, Canada, Tyskland, Frankrike og Belgia forrige uke.

Det avviser UD.

– Pakken til Norges ambassade inneholdt ikke pulver. Jeg kan ikke gå inn på detaljene, men innholdet var udramatisk. Vi har ikke grunnlag for si at dette har sammenheng med forsendelsene med gult pulver som andre ambassader har mottatt, opplyser UD til NTB torsdag kveld.

Det finnes for øvrig ingenting som tyder på at det gule pulveret er farlig, ifølge tyrkiske helsemyndigheter. Det skal dreie seg om gult kritt.