Offerets ektemann pågrepet etter drap på Hamar

Offerets ektemann pågrepet etter drap på Hamar
Offerets ektemann pågrepet etter drap på Hamar
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener det var ektemannen som drepte en 27 år gammel kvinne på Hamar tirsdag. Mannen ble pågrepet torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var da mannens vitneforklaring ble sammenholdt med tekniske funn at politiet valgte å pågripe ham og ta ut drapssiktelse.

Politiadvokat André van der Eynden ved Hedmark politidistrikt ville torsdag ettermiddag ikke utdype hva som konkret lå i det han kalte «et gjennombrudd i etterforskningen» i 14-tiden.

– Han er siktet for å ha drept kona si. Mannen ble pågrepet på asylmottaket, uten dramatikk. Siktede skal nå avhøres på nytt og vil bli framstilt for varetektsfengsling så fort som mulig, sa van der Eynden under en pressekonferanse på Hamar torsdag.

Paret, som bodde på Hamar Statlige Mottak Ormseter, hadde to barn sammen. Barna blir tatt hånd om av det kommunale hjelpeapparatet.

Les også: Politiet vil ta DNA-prøve av alle på asylmottaket etter drapet på Hamar

Fant kniv ved liket

Ut over å bekrefte siktelsen mot mannen, er politiet fortsatt svært tilbakeholdne med konkret informasjon om saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er imidlertid på det rene at kvinnen var påført stikkskader da hun ble funnet død bak et butikklokale i Hamar. Politiet har sikret en kniv ved åstedet som er underlagt kriminaltekniske undersøkelser.

Van der Eynden ville ikke bekreftet hvorvidt kniven er drapsvåpenet, eller om den siktede ektemannen kan knyttes til den. Han vil heller ikke si noe annet om hva slags beviser politiet har i saken så langt og understreker at etterforskningen fortsatt pågår for fullt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etterforskningen er på ingen måte over som følge av denne pågripelsen. Vi ønsker fortsatt tips fra personer som kan ha informasjon om åstedet i det aktuelle tidsrommet. Spesielt ønsker vi kontakt med et ungt par som skal ha luftet hunden i området rundt klokka 12 tirsdag, sa politiadvokaten.

Les også: Politiet på Hamar tause om jakt på drapsmann

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2: Ekteparet kranglet

Ifølge kilder TV 2 refererer kan det dreie seg om et æresdrap; ekteparet skal ha kranglet mye den siste tiden, og ektemannen skal spesielt å ha reagert på at hun begynte å bære «vestlige» klær.

– Vi utelukker ingen teorier. Vi går bredt ut. Det er det eneste jeg ønsker å si nå, sier van der Eynden.

I tillegg til å analysere kniven og eventuelle kriminaltekniske funn på åstedet ved Maxi Storsenter, jobber politiet med vitneavhør og innhenting av opptak og bilder fra overvåkingskameraer.

Van der Eynden understreker at den siktede mannen ikke er avhørt etter at hans status i saken ble endret. Det er derfor ukjent hvordan han stiller seg til anklagen om drap.

Politiadvokaten opplyste heller ikke om siktelsen gjelder forsettlig eller overlagt drap.