Håpet svinner for 300 savnede etter ras på Sri Lanka

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsarbeidere leter febrilsk etter overlevende i et stort jordras i en landsby på Sri Lanka. 16 er funnet døde, mens over 300 er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raset onsdag gikk over landsbyen Haldummulla, som ligger cirka 20 mil øst for hovedstaden Colombo og feide med seg hus og mennesker. De fleste innbyggerne arbeider på teplantasjer i nærheten.

Om lag 150 hus, deriblant ti butikker og to boliger, ble rammet av raset, opplyser den srilankiske katastrofeministeren Mahinda Amaraweera.

75 barn unnslapp katastrofen fordi de var på skolen, føyer han til.

– Vi er ikke sikre på de andre, men vi gjør vårt beste for å redde dem, sier han.

En tjenestemann sa onsdag ettermiddag at håpet svinner for de savnede.

Monsunregn

Landsbyen ligger i et kupert terreng sør for en populær nasjonalpark. Ifølge myndighetene var raset 3 kilometer bredt og varte i 10 minutter, og det kom etter flere dager med kraftig regnvær.

Både politiet, militæret og sivile deltar i redningsoperasjonen, som er vanskelig både på grunn av ødelagte veier, fare for flere ras og fortsatt kraftig regnvær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsbyboerne ble ifølge myndighetene rådet til å flytte fra stedet i 2005 og 2012 som følge av rasfaren, men mange har likevel blitt værende.

De fleste som bor i området, tilhører landets tamilske minoritet.

Hundrevis av soldater

En av de overlevende sier at hun mistet både moren sin og en tante i raset, men selv ble hun dratt fram fra ruinene.

President Mahinda Rajapakse har beordret en rekke militære enheter med i alt flere hundre soldater til ulykkesområdet for å få fart på redningsarbeidet.