Økt terrorberedskap i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA øker sikkerheten og beredskapen ved offentlige bygninger i Washington og resten av landet etter trusler om terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En rekke hendelser i verden krever en økt årvåkenhet i beskyttelse av offentlige installasjoner og våre ansatte, ifølge Jeh Johnson som er sjef for det amerikanske departementet for indre sikkerhet.

– Begrunnelsen er åpenbar: Stadige uttalelser fra forskjellige terrororganisasjoner om angrep her i USA og andre steder, også mot den utøvende makt og andre offentlige institusjoner, i tillegg til voldshandlinger mot offentlig ansatte og installasjoner i Canada og andre steder nylig, sier han.

Mange oppfordringer

En amerikansk tjenestemann sier det ikke har vært noen troverdig informasjon om et spesifikt angrep mot amerikanske mål, men at det har vært mange oppfordringer om å angripe USA. Oppfordringene har blant annet på sosiale medier fra tilhengere av grupper som Den islamske staten (IS) og al-Qaida, ifølge tjenestemannen som ønsker å være anonym.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye tiltakene kommer i kjølvannet av en strøm av trusler fra militante grupper som amerikanske myndigheter har fulgt i flere måneder, sier tjenestemannen.

Kerry i Canada

USAs utenriksminister John Kerry besøkte Canada tirsdag. Der ble to soldater drept i angrep forrige uke. De to gjerningsmennene hadde begge konvertert til islam og skal ha hatt ekstremistiske synspunkt, ifølge politiet.

Kerry tok til orde for at landene bør samarbeide tettere for å skjerpe sikkerheten. Det gjelder både grensekontroll og deling av etterretningsinformasjon.

– Forsiktighetsgrep

I USA ville ikke sjefen for departementet for indre sikkerhet være konkret om hva slags angrep de ventet eller hvor dette terrorangrepet skulle skje.

– Det er et forsiktighetsgrep for å beskytte offentlig personell og bygninger, og også besøkende på disse stedene, sier Jeh Johnsen.

Føderale myndigheter overvåker sikkerheten ved mer enn 9.5000 føderale bygninger som har rundt 1,4 millioner besøkende og beboere på daglig basis.