Steinkjer: Tre varetektsfengslet etter dødsvold

Tre av de fire siktede er tirsdag varetektsfengslet i to uker etter at en litauisk mann døde av vold i helgen.

En person ble i helgen funnet død i Steinkjer. Fire personer er siktet i saken, og tre av dem fremstilles for fengsling.
Foto: Terje Næss / NTB scanpix
En person ble i helgen funnet død i Steinkjer. Fire personer er siktet i saken, og tre av dem fremstilles for fengsling. Foto: Terje Næss / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av de fire siktede, to menn og en kvinne, ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag etter at den 44 år gamle litauiske mannen ble funnet død utenfor en boligblokk søndag morgen.

Politiet har skjerpet siktelsen til å gjelde legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Det er i løpet av dagen avholdt fengslingsmøter, og tingretten har tatt påtalemyndighetens begjæringer til følge og avsagt kjennelser om varetektsfengsling av de tre siktede i 14 dager. De siktede er i varetektsperioden underlagt full isolasjon og brev- og besøksforbud, opplyser Nord-Trøndelag politidistrikt mandag kveld.

To av de siktede, de to mennene, anket på stedet. Den tredje tok betenkningstid.

– Slag mot hodet

Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at dødsårsaken samsvarer med høyenergi-vold. Det opplyser forsvareren for den ene av de siktede, Trond Peder Nilsen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En høyenergiskade er en betegnelse som brukes på skader som oppstår når kroppen brått bremses ned fra høye hastigheter ved fall eller påkjørsler, eller om noen blitt truffet at gjenstander med høy hastighet.

– Dødsårsaken er slag mot hodet, sier forsvarer for den siktede kvinnen, Tore Welde.

Han sier det er rimelig klart at mannen har falt, blitt puffet eller dyttet ut fra verandaen.

Løslatt

Den fjerde personen som er siktet i saken, er løslatt, men siktelsen for vold eller medvirkning til vold, opprettholdes.

Offeret og de siktede var på samme fest natt til søndag. Naboer har fortalt om festbråk et godt stykke ut på natten, og politiet var innom boligen.

– Etterforskningen av saken pågår for fullt og det vil onsdag bli gitt informasjon om hvordan politiet vil informere videre om etterforskning i saken i tiden fremover, skriver politiet i pressemeldingen.