Sør-Afrikas riksadvokat anker Pistorius-dom

Pistorius er dømt til fem års fengsel. Foto: NTB scanpix
Pistorius er dømt til fem års fengsel. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten i Sør-Afrika anker dommen mot Oscar Pistorius, som i forrige uke ble dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap på kjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten anker både kjennelsen i saken mot Pistorius, som ble dømt for uaktsomt drap, og dommen som lød på fem års fengsel.

– Både kjennelse og dommen vil bli anket, heter det i en Twitter-melding fra den sørafrikanske riksadvokaten.

Skutt gjennom dør

Den 27 år gamle friidrettsstjernen, som har amputert begge beina og løper med proteser, ble pågrepet i februar 2013 etter at kjæresten Reeva Steenkamp (29) ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Pistorius innrømmet at han hadde skutt Steenkamp gjennom en lukket baderomsdør, men hevdet å ha handlet i selvforsvar fordi han trodde at det var en innbruddstyv.

Festet ikke lit

Påtalemyndigheten festet ikke lit til forklaringen og tiltalte ham for overlagt drap. Retten var ikke enig og fant ham skyldig i uaktsomt drap.

I forrige uke ble han dømt til fem års ubetinget fengsel for drapet, samt tre års betinget fengsel for brudd på våpenloven. Aktor hadde lagt ned påstand om ti års fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornøyde

Familien til den drepte Reeva Steenkamp sa seg fornøyd med dommen som nå er anket.

– Vi har oppnådd rettferdighet i dag. Fem års fengsel er en riktig dom for Oscar Pistorius, sa familiens bistandsadvokat Dup De Bruyn da dommer Thokozile Masipa hadde leste opp dommen.

Pistorius' forsvarer Barry Roux var også fornøyd og sa i en kommentar at han regnet med at 27-åringen ville slippe ut fra fengsel etter ti måneder og at resten av straffen kunnes sones i husarrest.