Allsvenskan rystet av ny tribuneskandale

Djurgården fansen brydde seg ikke stort om reglene under søndagens bortekamp mot Elfsborg. Foto: Adam Ihse (NTB scanpix)
Djurgården fansen brydde seg ikke stort om reglene under søndagens bortekamp mot Elfsborg. Foto: Adam Ihse (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Djurgårdens første seier over Elfsborg på sju år ble overskygget av fansens dårlige oppførsel. En brannmann ble skadd i regnet av bluss og fyrverkeri på arenaen i Borås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen hadde ikke engang startet før bortesupporterne for første gang fyrte i gang en rekke bengalske lys. Kampen ble utsatt i ti minutter, og brannalarmen på arenaen ble utløst.

Også annen omgang måtte utsettes på grunn av Djurgården-fansens ulovligheter. Spillerne hadde akkurat gått av banen da en type fyrverkeri ble kastet inn på banen. Brannmannen som skulle bære den bort ble skadd av knallskuddet og forlot banen med tydelige smerter, skriver avisen Aftonbladet.

– Det var en brannmann som skulle ta den opp, og da smalt den rett rundt øynene på ham. Det er ikke bra. Det er så trist, kjempetrist. Vi er her for å spille kamp og vil komme i gang. Det her vil vi ikke ha, sa Djurgården-trener Pelle Olsson.

Storkamp av Høie

Djurgårdens norske målvakt Kenneth Høie sto en glitrende kamp og ble den store profilen i 1-0-seieren. Han likte dårlig at kampen ble forstyrret av tribunebråket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er kjedelig. Det skal ikke være slik på fotballkamper, sa Høie.

Han gjorde flere førsteklasses redninger, særlig i første omgang. 35-åringen spilte for Elfsborg i 2012 og synes det var godt å vinne på Borås-lagets stadion igjen.

– Jeg hadde mye å gjøre. Det var deilig for oss endelig å vinne her. Det var en stund siden, sa Høie uten å overdrive; Djurgården slo sist Elfsborg i Allsvenskan i juli 2007.

Unngikk alvorlige skader

Blant andre Expressen har videobilder av tilstandene på arenaen da Djurgården-fansen brukte ulovlig pyroteknikk.

Den skadde brannmannen skal ikke ha trengt behandling på sykehus og har det etter forholdene bra.

Personen som kastet inn knallskuddet som brannmannen ble skadd av, ble gjenkjent på stadion og er ifølge Djurgårdens Twitter-konto tatt hånd om av politiet.