Palmason-show ga storseier for LSK

Bilder: TV 2

Palmi Palmason scoret tre ganger og ble den store helten da Lillestrøm slo Start 4-1 i eliteserien søndag.

Start kom til Åråsen med en marerittaktig statistikk. Ikke siden 1994 hadde sørlendingene tatt poeng mot LSK i sistnevntes lekegrind, men med to strake borteseirer forut for søndagens kamp øynet Mons Ivar Mjeldes mannskap et håp om å bryte marerittrekka. Slik gikk det ikke.

I stedet fikk de 5583 tilskuere på Åråsen se et LSK som sprudlet og tok en enkel seier. Det siste skal islandske Palmason ha en stor del av æren for.

Det var imidlertid lagkamerat Erling Knudtzon som fort kunnet åpnet scoringsballet på Åråsen allerede etter tre minutters spill. Spissen kombinerte fint med Moryké Fofana på venstresiden og fikk avslutte alene med Start-keeper Terje Reinertsen. Sistnevnte avverget på mesterlig vis.

Etter en snau halvtimes spill var det burvokteren i motsatt ende av banen, LSKs Arnold Origi, som avverget scoring. Espen Børufsens avslutning fra god posisjon ble stoppet med en meget god inngripen.

Ustoppelige Palmason

Så overtok imidlertid Palmason scenen. Etter 34 minutters spill møtte islendingen et innlegg fra Bjørn Helge Riise med hodet og stanget ballen i nettet bak Start-keeper Reinertsen. Ufortjent med LSK-ledelse var det ikke.

Sekunder tidligere hadde for øvrig samme Palmason servert første omgangs mest akrobatiske scoringsforsøk. Brassesparket var godt utført, men ballen snek seg utenfor stolpen.

LSKs islandske midtbanespiller var sentral i det meste av det kanarifuglene foretok seg. Ikke før var 1-0 i nettmaskene, så doblet samme mann ledelsen. Palmason regisserte angrepet som endte med at han selv enkelt kunne trille inn 2-0 bak keeper Reinertsen.

Om Start-trener Mons Ivar Mjelde forsøkte å ta grep i pausen, fikk han ikke den ønskede responsen i innledningen av annen omgang. Bare fem minutter var spilt da Erling Knudtzon utnyttet en grov klareringsmiss av kaptein Glenn Andersen og satte inn 3-0. Målet var LSK-spissens sjette seriemål denne sesongen.

Start-marerittet fortsetter

Rett etterpå var Palmason en skostørrelse fra å fullføre sitt hattrick, men mål nummer tre skulle likevel komme. Midtveis i omgangen fikk islendingen tid og rom og skrudde ballen vakkert opp i Start-keeperens venstre kryss fra distanse.

Liten tvil om hvem som var dagens mann på Åråsen søndag.

LSK manglet for øvrig kaptein Frode Kippe, men stopperkjempen var ikke savnet. Start-toppscorer Mathias Vilhjalmsson kom ikke til mange sjansene mot stopperparet Magnar Ødegaard og Marius Amundsen og ble byttet ut kvarteret før slutt.

For Start fortsetter dermed den begredelige statistikken på Romerike. Reduseringen til 1-4 i form av Simen Kind Mikalsens selvmål var mager trøst. Nå står sørlendingene med 12 strake tap borte mot Lillestrøm siden 1994.

Med søndagens seier kan LSK i teorien knipe fjerdeplassen i årets eliteserie foran Strømsgodset. Fire poeng skiller lagene når to serieomganger gjenstår.