Sjansesløseri kostet Sogndal poengene

Sogndal trengte poengene mest, men fant aldri veien til mål. Dermed var en drømmescoring av Mohamed Elyounoussi nok til å sikre Molde en 1-0-seier på bortebane.

Rune Bolseth (t.v.) og Sogndal misbrukte flere store sjanser i oppgjøret mot Molde. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)
Rune Bolseth (t.v.) og Sogndal misbrukte flere store sjanser i oppgjøret mot Molde. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den avgjørende scoringen kom etter 34 minutter. De suverene seriemesterne Molde spilte seg gjennom på venstresiden, før 20-åringen dro seg innover. Fra vel 25 meter smelte han til med høyrefoten, og ballen føk opp i krysset. Et mål som vil være høyt på listene når årets mål skal kåres.

– Jeg fikk ballen ute til venstre, og så gjorde jeg det jeg er god til. Jeg skjønner at den går inn når jeg får det treffet, sa matchvinneren til CMore.

Les også: Palmason-show ga storseier for LSK

Misfornøyd Skullerud

Frem til målet hadde Sogndal vært det klart førende laget, samtidig som Molde skapte lite. Kampen fortsatte i samme tone også etter målet.

Selv om det endte med seier så Molde-trener Tor Ole Skullerud liten grunn til å juble etter kampen.

– Det var en skikkelig drittkamp av oss, om jeg skal være ærlig. Vi jobbet hardt i annen omgang, men vi var ikke all verden i dag. Vi var heldige som får tre poeng. Det lugget i duellspillet, og de kriget oss ut av rytmen. Vi fikk med oss seieren, men må lære av denne kampen, sa Skullerud til CMore.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rosenborg sikret bronsen – sølvhåpet lever

Sogndal-trener Jonas Olsson var samstemt med sin trenerkollega. Svensken mente at laget spilte en god kamp, og at de var uheldige som sto igjen uten poeng.

– Over 30 kamper får du det antallet poeng du fortjener. Nå står vi i minus ut fra fortjent, så det blir interessant å se hva som skjer i de tre siste kampene, sa treneren til CMore.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: James lekte med Viking

Tilbake i mål

Spesielt Rune Bolseth burde ha sørget for uttelling for poengnødne verter. To ganger før pause hadde han store sjanser til å score, men hver gang kom Molde-keeper Espen Bugge Pettersen seirende ut av duellene.

For keeperen smakte nok det godt. Den tidligere landslagsspilleren var søndag tilbake i eliteserien for første gang på nær 19 måneder. Sist han var i aksjon var hjemme mot Lillestrøm 2. april 2013. Siden har skader preget karrieren hans, samtidig som landslagskeeper Ørjan Nyland er blitt et udiskutabelt førstevalg for Molde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tromsø tilbake til Eliteserien

Store sjanser

Pettersen fikk mer å gjøre etter pause. Sogndal, som hadde klart mest å spille for, dominerte kampen. Bolseth fikk en ny enorm sjanse etter innkast ti minutter ut i omgangen, men traff rett på keeperen fra kort hold.

– Iallfall to av sjansene mine skal være mål. Det er for dårlig ikke å score, og da ender det med tap. Vi møtte Norges beste lag og burde vunnet, men sitter igjen med ingenting, sa en skuffet kaptein etter kampen.

Les også: Brann ser nedrykket i hvitøyet

Utover i omgangen sank nivået. Sogndal slo mye langt i håp om poeng, men Molde holdt godt unna. På overtid fikk Ulrik Flo til et godt skudd, men Molde-keeperen slo ballen ut via tverrliggeren. Like etter traff laget treverket to ganger etter en dødball, men heller ikke da ville ballen i mål.

Dermed blir Sogndal liggende på kvalifiseringsplass i eliteserien, ett poeng foran Brann. Bergenserne spiller sin kamp borte mot Bodø/Glimt senere søndag.

Les også: Haugesund nær ny kontrakt