Newcastle snudde til seier

Ayoze Pérez jubler etter å ha satt inn Newcastles seiersmål mot Tottenham. Foto: Andrew Winning (Reuters)
Ayoze Pérez jubler etter å ha satt inn Newcastles seiersmål mot Tottenham. Foto: Andrew Winning (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

To scoringer i annen omgang ga Newcastle seier 2-1 over Tottenham. Dermed klatret laget opp fra nedrykksplassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manager Alan Pardew har vært hardt presset etter den svake sesongstarten for Newcastle. Men nå får han trolig litt pusterom etter at laget har vunnet to kamper på rad.

– Vi hang ikke helt med i første omgang, men i annen omgang var vi langt bedre. Jeg er så stolt av laget. Dette var et herlig resultat for oss, sa Pardew etter seieren.

Newcastle kunne juble for en sterk borteseier mot Tottenham, men i første omgang var det lite som tydet på at det skulle ende slik. Vertene styrte oppgjøret og ledet fortjent 1-0 ved pause. Scoringen kom da Emmanuel Adebayor headet et innlegg i mål fra kort hold etter 18 minutter.

Rekordrask scoring

I pausen ble Sammy Ameobi byttet inn for Newcastle. Det skulle vise seg å være et meget klokt bytte. For rett fra avspark ble ballen sendt til Ameobi, som elegant plasserte inn utligningen i motsatt hjørne etter et flott løp inn bak forsvaret. Da var omgangen kun seks sekunder gammel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg sa faktisk til Jack Colback før avspark at han skulle løfte ballen ned mot hjørneflagget, så skulle jeg være der. At vi kom oss ut av nedrykkssonen er herlig, sa Ameobi etter seieren.

Les også: Utvisning hjalp Celtic til seier

Klatret over nedrykk

Avgjørelsen kom etter 58 minutter. En annen innbytter, Rémy Cabella, slo inn til Ayoze Pérez. Spanjolen raget høyest i lufta og kunne enkelt heade inn vinnermålet.

Seieren betyr at Newcastle klatret fra 18.- til 14.-plass på tabellen, samtidig som erkerival Sunderland ble sendt ned på nedrykksplass.

For Tottenham var det skuffende tapet lagets tredje på hjemmebane denne sesongen. London-laget er neppe fornøyd med 11.-plassen etter ni runder.