Utvisning hjalp Celtic til seier

Stefan Scepovic scoret ett av målene da Celtic slo Kilmarnock søndag. Foto: Russell Cheyne (Reuters)
Stefan Scepovic scoret ett av målene da Celtic slo Kilmarnock søndag. Foto: Russell Cheyne (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mål av spissene John Guidetti og Stefan Scepovic ga Celtic 2-0-seier over Kilmarnock søndag. Nå er det bare tre poeng fram til tabelltopp i skotsk eliteserie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Deilas lag klatret fra 6.- til 4.-plass og er en seier bak tetduoen Hamilton og Inverness, med en kamp mindre spilt. Men det var først da gjestene fikk en spiller utvist at det ble fart på sakene søndag.

Ti minutter før pause ble Kilmarnock-spiller Manuel Pascali sendt i garderoben med direkte rødt kort for å ha felt Scepovic som bakerste utespiller. Guidetti omsatte frisparket i en vakker scoring.

Snaut halvveis i annen omgang doblet Scepovic ledelsen på innlegg fra Mubarak Wakaso, og da følte Deila seg sikker på seier. Rett etter byttet han ut både Stefan Johansen og Scepovic.

Kontroll

– Kilmarnock gikk hardt ut, men vi fikk kontroll etter hvert. Så fikk vi det røde kortet som endret hele kampen. Derfra kontrollerte vi det, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

– Vi kunne presset mer mot slutten, men jeg tror det var klokt å gjøre som vi gjorde det. Vi roet det ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sa seg fornøyd med spissduoen som scoret hvert sitt mål.

– Det er første gang de har spilt sammen fra start. Vi må gi dem flere kamper, men begge er målfarlige. De har vist at de kan score, og jeg er sikker på at de vil gjøre det igjen. Vi kommer til å få mange mål fra de to, sa han.

Må vinne alt

Kampene kommer tett for Celtic. Allerede onsdag er det kvartfinale mot Partick Thistle i ligacupen.

– Hver eneste kamp her er som en cupkamp. Du må vinne alt, ellers er du ute. Det er mentaliteten, og jeg forstår det. Onsdagens kamp er veldig viktig, og jeg gleder meg til den, sa Deila.

Celtics mål er å vinne alle de fire turneringene laget deltar i (serie, cup, ligacup og europaliga), og Guidetti mener det er realistisk.

– Jeg vil ha fire titler, og det er 100 prosent mulig. Nå er vi i ferd med å få alle spillerne klare igjen, så man må være på topp for å få spille. Gutta har gjort det veldig bra i europaligaen, og jeg kan ikke vente til cupspillet så jeg kan være med, sa svensken som er utleid fra Manchester City. Han ble registrert for sent til å være med i gruppespillet.