Egypt utsetter Gaza-samtaler etter Sinai-angrep

MANGE SOLDATKISTER I SINAI: Nå ber Egypt andre land om hjelp mot islamister på Sinai-halvøya. Foto: Reuters / NTB scanpix.
MANGE SOLDATKISTER I SINAI: Nå ber Egypt andre land om hjelp mot islamister på Sinai-halvøya. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egypt utsetter de planlagt samtalene om våpenhvilen på Gazastripen etter de dødelige angrepene på egyptiske sikkerhetsstyrker på Sinai-halvøya fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som følge av angrepet har landet stengt grenseovergangen Rafah til Gazastripen på ubestemt tid. Det ble lørdag også innført tre måneders unntakstilstand på deler av Sinai-halvøya.

Samtalene i Kairo skulle etter planen fortsette mandag med mål om å bevare våpenhvilen mellom israelerne og palestinerne etter krigen på Gazastripen i sommer. Noen ny dato for samtalene er ikke satt.

Les også: Seks soldater drept i Kairo

Søndag ba det egyptiske utenriksdepartementet om støtte fra det internasjonale samfunnet for å bekjempe opprørere. Utenriksminister Sameh Shukri vil be utenlandske diplomater i Kairo om mer støtte både politisk og økonomisk, ifølge det statlige nyhetsbyrået Mena.

Minst 33 ble drept i fredagens to angrep nær grensa til Gazastripen – de dødeligste angrepene på landets sikkerhetsstyrker siden den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi ble avsatt i fjor.

Islamistiske opprørere har vært særlig aktive på Sinai-halvøya siden landets hær styrtet Mursi i fjor. Egypt vurderer også å tvangsflytte flere tusen personer fra Sinai som følge av angrepene.