Siktet i Monika-saken dømt for ran, vold og utpressing

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-åringen som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja høsten 2011, er tidligere dømt for ran, vold og utpressing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 32-årige litaueren var en kort periode samboer med Monikas mor, og bodde i familiens bolig i Sund på Sotra i Hordaland. 14. november 2011, noen uker etter at han flyttet ut, ble åtteåringen funnet død med et belte rundt halsen i sokkelleiligheten der hun bodde sammen med sin mor.

En oversikt over dommene mot 32-åringen fra byretten i Siauliai, nord i Litauen, der han vokste opp, viser at han er straffedømt en rekke ganger, skriver Bergens Tidende.

Les også: Siktede i Monika-saken innlagt

Den første dommen fikk han som 15-åring i november 1997. Den lød på to og et halvt års betinget fengsel, og ble den første av flere dommer for tyveri.

I 2001 ble han funnet skyldig i ran og for å ha unndratt seg pågripelse. Han ble også dømt for å ha organisert transport av litauere til utlandet, uten at disse hadde arbeids- eller oppholdstillatelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2003 ble han funnet skyldig i utpressing, vold, ran og innbrudd. Året etter, i juni 2004, fikk han fem års fengsel for grov vold og innbrudd.

Mandag denne uken ble han pågrepet og siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja. Siden onsdag har han vært innlagt til psykiatrisk observasjon ved Sandviken sykehus i Bergen.

Les også: Monika-saken: Spesialenheten kobles inn