Tre menn og en kvinne siktet etter dødsfall i Steinkjer

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn og en kvinne er siktet etter at en 44 år gammel mann fra Litauen ble funnet livløs utenfor en boligblokk i Steinkjer natt til søndag. Han hadde store skader og ble erklært død på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De fire siktede er norske statsborgere. Mennene hadde først status som vitner, men er nå siktet for å ha utøvd mot vold mot ham, eller medvirket til dette. Kvinnen er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, sa fungerende politistasjonssjef Gunnar Solli i Steinkjer på en kort presseorientering i byen søndag ettermiddag.

De siktede deltok på en fest i en leilighet i blokka nær Tingvold Park Hotel. Naboer meldte om festbråk fra boligen langt utover natten. Klokka 5.12 søndag morgen meldte Nord-Trøndelag politidistrikt at politiet hadde funnet en skadd person i området.

I 7.30-tiden opplyste politiet at mannen var død. Han ble erklært død av helsepersonell på stedet.

Alle innbrakt

Politiet rykket ut og innbrakte alle fem som var i leiligheten. I tillegg til de fire, var også avdødes kone, også fra Litauen, der. Ekteparet var bosatt i distriktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Avdødes kone har avgitt forklaring som vitne og er tilbudt helsemessig oppfølging som følge av hendelsen, sier Solli.

Politiet er foreløpig ferdig med de kriminaltekniske undersøkelsene, men leiligheten er ikke frigitt.

Det vil bli foretatt obduksjon av 44-åringen og politiet håper den foreløpige obduksjonsrapporten vil gi svar på dødsårsaken. Solli ønsker ikke å uttale seg om hva slags skader mannen har.

– Det pågår også et omfattende taktisk arbeid med avhør og rundspørring og vi har satt inn store ressurser i etterforskningen av denne saken, sa den fungerende politistasjonssjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ikke vanlig bråk

Brannvesenet hjalp søndag morgen til med å sperre av området. Politiet satte opp et presenningstelt der den døde ble funnet utenfor en boligblokk.

En nabo som Trønder-Avisa har snakket med, forteller at han våknet av bråk ved 4.30-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi våknet et av et voldsomt bråk. Vi merket fort at det var noe annet enn vanlig bråk, sier naboen.

Politiet i Nord-Trøndelag har satt inn store ressurser for å få avklart hendelsesforløpet.

– Etterforskningen pågår fortsatt for fullt. I løpet av dagen har vi fått gjort mye arbeid, men det gjenstår mye for å finne årsaken, sier fungerende politistasjonssjef Gunnar Solli.