Politiet fant syv år gamle tekstmeldinger fra Eirik Jensen

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten mener polititoppen Eirik Jensen sendte narkosiktede Gjermund Cappelen tekstmeldinger når kysten var klar til å smugle narkotika til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kripos har rekonstruert flere hundre tekstmeldinger mellom Jensen og Cappelen, melder TV 2.

Spesialenheten for politisaker mener disse meldingene viser at den siktede politimannen har bidratt til at Cappelen kunne smugle hasj til Norge. Dette er også bakgrunnen for at siktelsen mot Jensen ble utvidet til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse i forrige uke.

– Disse meldingene er en av grunnene til at vi ønsker nye forklaringer av siktede i saken, sier etterforskningsleder Liv Øyen til kanalen.

Les også: – Manglende innsyn er brudd på menneskerettighetene

Meldingene skal ha vært på en form for kodespråk. Ifølge forsvareren er ikke det uvanlig når politifolk kommuniserer med kriminelle.

– Jeg må på grunn av ganske streng taushetsplikt begrense meg til å si at det kan være mange grunner for at SMS-utveksling mellom Cappelen og min klient har hatt det innholdet den har, sier Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen til TV 2.

Les også: Eirik Jensen siktes for narkotikaforbrytelse

– Jeg håper etterforskningen også vil avdekke at jeg aldri har hatt informasjon om han og at jeg aldri har vært inne og hentet informasjon i noen politisystemer som kan gagne han, har Jensen selv sagt til kanalen.