Helsearbeider satt i karantene i USA

En politimann står vakt utenfor bygningen der legen Craig Spencer bodde. Foto: Reuters/NTB scanpix.
En politimann står vakt utenfor bygningen der legen Craig Spencer bodde. Foto: Reuters/NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsearbeideren som ble satt i karantene etter at hun kom fra Vest-Afrika fredag, har testet negativt for ebola. Både i New York og New Jersey er det satt inn ekstra ebolatiltak for helsearbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen hadde behandlet pasienter i den ebola-herjede delen av Afrika, og ble stoppet på Newark flyplass fredag.

– Hennes neste stopp var New York. Hun har blitt satt i karatene, sa New Jersey-guvernør Chris Christie på en pressekonferanse.

Samme kveld ble det kjent at New York og New Jersey setter inn ekstra tiltak for å sjekke helsearbeidere som kommer med fly fra ebola-rammede land i Vest-Afrika. Retningslinjen er at disse automatisk skal settes i karantene i 21 dager, som er virusets inkubasjonstid.

Den kvinnelige helsearbeideren viste ingen symptomer da hun landet. Hun fikk imidlertid feber etter at hun ble innlagt på sykehus. Feber kan være et tidlig tegn på at man er smittet av viruset, men lørdag kom beskjeden om at hun hadde testet negativt for ebolaviruset.

Torsdag fikk New York sitt første tilfelle av ebolasmitte da legen Craig Spencer ble innlagt på sykehus for viruset. Det var USAs fjerde tilfelle av sykdommen.