Voldtektssiktet 62-åring ute av koma

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 62 år gammel mann, som for to måneder siden ble siktet for voldtekt av en tenåringsjente i Oppdal, er nå ute av koma etter at han ble banket opp etter den angivelige voldtekten. Han er imidlertid ikke i stand til å belyse saken, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

62-åringen ble påført alvorlige skader og lagt i kunstig koma etter at han skal ha voldtatt eller forsøkt å voldta en ung kvinne i Oppdal i slutten av august. To måneder etter hendelsen, er mannen fortsatt ikke avhørt, skriver Adresseavisen.

– Selv om han har våknet er han ikke i stand til å belyse saken. Vi har ikke mottatt rapport fra lege, og vi vet derfor ikke når et avhør vil skje, sier politibetjent og etterforskningsleder Torgeir Aursand ved Oppdal lensmannskontor til avisen.

62-åringen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en person som var bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen. En mann i 30-årene skal ha gått til angrep på ham på grunn av den angivelige voldtekten og er siktet for vold.

Voldsepisoden skjedde under en fest i huset til mannen i 30-årene, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den siktede 30-åringen oppfattet det som at en ung kvinne som han hadde et forhold til, var i ferd med å bli voldtatt av 62-åringen. Kvinnen har også i avhør forklart seg om en voldtekt, sa politiadvokat Hans Vang i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB i slutten av august.

Etterforskningsleder Aursand sier han håper etterforskningen av voldtektssaken er ferdig i slutten av november.