Ung jente drept av 14 år gammel gutt i skoleskyting i Washington

Jaylen Fryberg på ball på Marysville-Pilchuck High School. Foto: Jim McGauhey/AP/NTB scanpix.
Jaylen Fryberg på ball på Marysville-Pilchuck High School. Foto: Jim McGauhey/AP/NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

14 år gamle Jaylen Fryberg blir beskrevet som en glad og godt likt gutt. Fredag morgen skal han ha drept én medelev og skadet fire andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet sier at en jente er drept, mens to gutter og to jenter ligger på sykehus, skriver Seattle Times. Tilstanden til tre av dem er kritisk, opplyser en lege ved sykehuset der de behandles. Disse er skutt i hodet, mens en fjerde person ble truffet i kjeven.

Skyteepisoden skjedde på Marysville-Pilchuck High School i byen Marysville i delstaten Washington fredag. Skolen har elever som er mellom 14 og 18 år gamle, fra niende til og med tolvte skoleår

Politiet bekreftet på en pressekonferanse at eleven som skjøt, tok sitt eget liv. Han identifiseres i amerikanske medier som 14 år gamle Jaylen Fryberg.

Meldingen om skytingen kom klokken 10.39 lokal tid. Politiet tror ikke det var flere skyttere. Skytevåpenet som ble brukt er registrert på den mistenktes far, ifølge CNN

Kjærlighetssorg mulig årsak

Det spekuleres i hvilket motiv den antatte 14 år gamle gjerningsmannen hadde. Flere har vist til at 14-åringen hadde flere følelsesmessige utbrudd i sosiale medier. Selv om Fryberg beskrives som godt likt på skolen, og at han var i perlehumør på fotballtreningen dagen i forveien, sier medelev Jarron Webb til Seattle Times at vedkommende var svært sint fordi en jente på skolen ikke ville gå ut med ham. Samme jente er blant dem som ble skutt mot, ifølge Webb.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har å gjøre med en gjerningsmann som var svært flink på skolen og godt likt i klassen. Han skiller seg ut fra andre gjerningsmenn som har gjort noe lignende, og passer egentlig ikke «profilen» vi har for slike personer, sier kongressmann Jim McDermott i CNN-studioet. McDermott representerer Washington i kongressen.

Politiet skal nå undersøke gjerningsmannens hjem.

Startet i kantinen

Skytingen startet i kantinen, ifølge flere vitner. Direktesendte TV-bilder viste skoleelever som ble evakuert fra skolen i Marysville, som ligger en halvtime nord for Seattle. Elevene holdt hendene opp for å forsikre politiet om at skytteren ikke var blant dem. Andre elever har blitt bedt om å holde seg i klasserommene på skolen.

I en uttalelse fra skoledistriktet heter det at skolen er stengt etter «en nødsituasjon». Skolen vil være stengt ut neste uke.

Marysville-Pilchuck High School har om lag 2.500 studenter.