Mann dømt for å tilby saksbehandler gratis Syden-tur

Mann dømt for å tilby saksbehandler gratis Syden-tur
Mann dømt for å tilby saksbehandler gratis Syden-tur
Artikkelen fortsetter under annonsen

En eiendomsutvikler er dømt til fengselsstraff for å ha tilbudt en saksbehandler i Skedsmo kommune to ukers gratis opphold på Gran Canaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendomsutvikleren er dømt til 120 dagers fengsel, men 75 dager er omgjort til prøvetid på to år, skriver VG.

På grunn av forsinkelser i et byggeprosjekt ønsket mannen raskere saksbehandling fra kommunens side, ifølge dommen fra Nedre Romerike tingrett.

Saksbehandleren reagerte på at eiendomsutviklerens visittkort om utleie av en leilighet på Gran Canaria ble lagt på pulten hennes under et møte, heter det i dommen.

Hun forklarte for tingretten at mannen tilbød henne gratis adgang til en leilighet på Gran Canaria i to uker. Hun oppfattet det først som en spøk, men da eiendomsutvikleren gjentok tilbudet på nytt, oppfattet hun det som et tilbud som var ment å påvirke.

I retten forklarte eiendomsutvikleren at dette ikke var et tilbud fra ham selv, men firmaet hans som tilbød en pakkeavtale som innebar to ukers gratis leie, om man bestilte for fire uker. Dette ble han ikke trodd på i retten, som viste til at verdien av tilbudet kunne anses å være verdt 19.000 kroner.

– Tiltalte har ikke ment å korrumpere den kommunale saksbehandler. Kommunen har imidlertid oppfattet saken annerledes og retten har lagt kommunens oppfatning til grunn, sier forsvarer Brynjar Østgård til avisen.