Alle fire fengslet etter dødelig vold i Ålesund

Politiet aksjonerte på en adresse i Spjelkavik i Ålesund tirsdag ettermiddag etter at en person ble funnet død i en leilighet etter et branntilløp. Fredag ble den fjerde av de pågrepne, en kvinne i tyveårene, varetektsfengslet og siktet for dødelig vold mot offeret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Politiet aksjonerte på en adresse i Spjelkavik i Ålesund tirsdag ettermiddag etter at en person ble funnet død i en leilighet etter et branntilløp. Fredag ble den fjerde av de pågrepne, en kvinne i tyveårene, varetektsfengslet og siktet for dødelig vold mot offeret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Kvinnen som ble pågrepet sammen med tre menn etter at en mann døde av vold i Spjelkavik i Ålesund, er fredag fengslet i fire uker i Sunnmøre tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble fengslet torsdag, og i likhet med de tre som ble varetektsfengslet torsdag, må hun sitte de to første ukene av varetekten helt isolert. Hun var først siktet for falsk forklaring etter at en mann i 30-årene tirsdag ble funnet død i en bolig i Spjelkavik. Politiet endret torsdag siktelsen mot henne til å omfatte legemsbeskadigelse med døden til følge, i likhet med siktelsen mot de tre andre pågrepne i saken.

– For de tre mennene omfatter siktelsen også mordbrannparagrafen. Grunnen til det er at politiet mener det er skjellig grunn til å tro at naboer og andres liv kan ha vært i fare, sier politiinspektør Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt.

Les også: Tre siktet for mordbrann i Ålesund

Vold dødsårsak

Klokka 15.40 tirsdag rykket brannvesenet ut etter å ha fått melding om brann i en leilighet. Da de gjennomsøkte boligen, ble det funnet en død mann i firemannsboligen på Øvre Holen i Spjelkavik.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen som ble funnet død er den samme som også bodde i leiligheten. Dødsårsaken var vold.

– Vi vil ikke angi hva slag form for eller graden av vold fornærmede er påført, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim under pressekonferansen.

Les også: Fire personer siktet etter dødsfall i Ålesund

Søker med dykker

Dykker og hund har søkt i området Olsvika og Breivika torsdag og fredag. Politiet har god tro på at de vil gjøre funn som kan bringe etterforskningen videre, men vil ikke kommentere eventuelle funn, opplyser de i en pressemelding fredag.

Politiet har siden tirsdag foretatt rundt 75 avhør i saken.

De tre mennene som er pågrepet, er 19, 21 og 26 år gamle, mens kvinnen er i midten av 20-årene. Ingen av dem erkjenner straffskyld. De tre mennene er ifølge Sunnmørsposten tidligere dømt for vold, narkotikabruk eller pengeutpressing.

Krimteknikere fra Sunnmøre politidistrikt samarbeider med Kripos.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus