Russland: – Svensk ubåtjakt en komisk tragedie

HMS Stockholm i Nämdöfjärden tirsdag, i forbindelse med leteoperasjonen i Stockholms skjærgård. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix.
HMS Stockholm i Nämdöfjärden tirsdag, i forbindelse med leteoperasjonen i Stockholms skjærgård. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix.

Russland kaller den svenske ubåtjakten «grunnløs» og «en komisk tragedie» og sier den har bidratt til å øke spenningen i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Slike helt grunnløse aksjoner fra det svenske forsvaret, basert på en retorikk fra den kalde krigens tidsånd, kommer bare til å føre til en økt spenning i regionen i dag, sa generalmajor Igor Konasjenkov, talsmann for det russiske forsvarsdepartementet, til russiske medier fredag.

Han uttalte seg kort tid etter at det svenske forsvaret kunngjorde at leteoperasjonen var avblåst.

– Til tross for de svenske spekulasjonene om en russisk ubåt i Stockholms skjærgård ser vi nå fram mot en kulminasjon av denne spennende operasjonen, la han til ironisk.

Les også: Avslutter ubåtjakten i Sverige

Og generalmajoren fortsatte å harselere med svenskene.

– Sverige jobber etter Napoleons velkjente prinsipp om at man først legger an til bråk og deretter bestemmer seg for hva man skal gjøre. Det er trolig også bakgrunnen for at Sverige nå gjør alt det kan for å skjule sin fiasko, sa Konasjenkov videre og la til at det hele var en «komisk tragedie».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus