Sundtoft hyller EU: – Norge må også sette seg høye klimamål

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) mener Norge bør sette høye klimamål. Foto: NTB scanpix.
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) mener Norge bør sette høye klimamål. Foto: NTB scanpix.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) hyller EU for å ha kommet i mål med tøffe klimatiltak natt til fredag. – Nå må Norge også sette seg ambisiøse klimamål, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en gledens dag, sier Sundtoft til NTB noen timer etter at EU natt til fredag fastsatte svært ambisiøse klimamål for de neste 15 årene.

– At EU nå fastsetter så ambisiøse klimamål, er et svært viktig signal i de internasjonale klimaforhandlingene i FN. Dette er den beste gaven vi kunne fått på FN-dagen, sier hun og sikter til at fredag 24. november er den internasjonale FN-dagen.

Les også: Politikerne drukner Norge i klima-utredninger

Sundtoft fastslår at Norge også må sette seg høye mål som matcher den ambisiøse politikken vi har ført og skal føre internasjonalt.

Det skjer imidlertid ikke før i første kvartal neste år. Statsråden vil derfor ikke tallfeste norske utslippskutt ennå.

– Vi jobber med det faglige grunnlaget for dette nå, men vårt bidrag skal først forankres i Stortinget før det meldes inn til FN. Så det er for tidlig for meg å gå inn i konkrete størrelser nå, sier hun.

Les også: De Grønne ber Sundtoft om å trekke seg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus