Politiet: – Huset bar ikke preg av innbrudd

Et knust vindu, en øks i gangen og en klut full av glasskår var ikke nok til å overbevise politiet om innbrudd i huset der Monika Sviglinskaja ble funnet død. Foto: PRIVAT / NTB scanpix.
Et knust vindu, en øks i gangen og en klut full av glasskår var ikke nok til å overbevise politiet om innbrudd i huset der Monika Sviglinskaja ble funnet død. Foto: PRIVAT / NTB scanpix.

Et knust vindu, en øks i gangen og en klut full av glasskår var ikke nok til å overbevise politiet om innbrudd i huset der Monika Sviglinskaja ble funnet død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øksa pleide å stå utenfor døra, sammen med kluten. Inne var krydder strødd utover gulvet.

I døra var det laget et hull som var stort nok til at en voksen arm kunne stikkes gjennom og nå låsen, ifølge Kripos' rekonstruksjon.

En påtaleleder i Hordaland politidistrikt skal i januar likevel ha sagt på et internt møte at huset ikke bar preg av innbrudd, ifølge Bergens Tidende.

Les også: Krever at Monika-saken får etterspill

En intern varsler i politiet skal ha reagert og påpekt at morens ekssamboer tidligere var bøtelagt for tyveri i Norge.

Han skal også ha vært anmeldt for flere innbrudd, men disse sakene ble henlagt på bevisets stilling.

Politiet i Bergen hadde ingen logisk forklaring på krydderet, mens tidligere etterforsker Finn Abrahamsen har påpekt at det kan ha vært en avledningsmanøver fra en innbruddstyv, for eksempel for å forvirre søkshunder.

Den aktuelle påtalelederen har ikke svart på henvendelsene fra Bergens Tidende om saken.

Les også: Derfor ble stefaren siktet for drap

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus