Prins Carl Philip gifter seg 13. juni

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist under et pressemøte på Logården ved Stockholm Slott da forlovelsen ble kjent 27. juni i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix.
Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist under et pressemøte på Logården ved Stockholm Slott da forlovelsen ble kjent 27. juni i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix.

Prins Carl Philip feirer bryllup med sin Sofia Hellqvist lørdag 13. juni neste år. Den tidligere Paradise Hotel-stjernen er for lengst inne i varmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder det svenske kongehuset torsdag.

I likhet med sine to søstre skal prinsen vies i Stockholm en lørdag i juni. I likhet med prinsesse Madeleine og Chris O'Neill skal prins Carl Philip og Sofia Hellqvist vies i Slottskyrkan, mens kronprinsesse Victoria og prins Daniel giftet seg i Storkyrkan.

– Vi ser fram til et sommerbryllup i midten av juni da Sverige er veldig vakkert. Det er en stor dag for oss, og vi er veldig glade, sier paret.

Forlovelsen mellom de to ble kjent 27. juni i år, etter at prinsen etter sigende overraskende hadde fridd samme dag.

Les også: Svensk prins forlovet

Kongelige gjester

Aftonbladets hoffreporter Jenny Alexandersson tror kongeligheter fra hele verden vil stå på gjestelisten:

– Jeg tror vi kan forvente oss et ganske stort og festlig bryllup, sier hun.

Prins Carl Philip er den tredje i arverekken til den svenske tronen etter kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.

Tidligere denne måneden fortalte prinsen om sin kjærlighet til Sofia i et uvanlig åpenhjertig TV-intervju på TV4:

– Sofia er enormt en positiv person på alle måter. Hun er ydmyk, har beina på jorda, er klok, intelligent og ambisiøs. Hun er finest i verden i mine øyne. Hun er en fantastisk kvinne, så jeg er lykkeligst i hele verden.

Godkjent

Som tidligere Paradis Hotel-stjerne har ikke Hellqvist hatt en knirkefri vei inn i den svenske kongefamilien. Forholdet ble kjent i januar 2010. De flyttet sammen i 2011.

Hellqvist var ikke på gjestelisten da kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010, men i dåpen til prinsesse Estelle to år etter ankom hun kirken sammen med O'Neill, som da hadde status som prinsesse Madeleines kjæreste. De to satt bakerst i kirken.

I prinsessebryllupet i fjor var Hellqvist gjest, men ankom alene. Prinsen mener oppstusset rundt forholdet har gjort dem sterkere:

– Det har gjort oss til det teamet vi er. Ved forlovelsen var det første gang vi var sammen offisielt og møtte mediene. Jeg følte en enorm trygghet i å ha henne med.

Ved den omtalte pressekonferansen var også kong Carl Gustaf til stede og ga dem full støtte:

– Det er fantastisk. Sofia er en svært fin person, og det har vært veldig trivelig når hun har vært og hilst på, sa kongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus