Ordførerpar mistenkt for studentforsvinninger i Mexico

Slektninger av de savnede studentene viste fram bilder av sine kjære under en protest i Mexico by onsdag. Foto: Tomas Bravo / Reuters / NTB scanpix.
Slektninger av de savnede studentene viste fram bilder av sine kjære under en protest i Mexico by onsdag. Foto: Tomas Bravo / Reuters / NTB scanpix.

Mexicanske myndigheter mistenker at ordføreren i byen Iguala og hans kone er hjernene bak bortføringen av 43 studenter i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordfører Jose Luis Abarca skal ha beordret lokale politistyrker i Iguala til «konfrontere» studentene, for å hindre dem fra å forstyrre et politisk arrangement i regi av hans kone 26. september, den dagen de forsvant.

Politiet skal ha overført studentene til kolleger i nabobyen Cocula.

Les også: Savnede studenter ikke blant dem i massegrav

Siden skal de ha blitt «utlevert» til narkotikabanden Guerros Unidos, som også ordførerparet i Iguala har bånd til, ifølge myndighetene.

Onsdag satte rasende demonstranter fyr på rådhuset i Iguala i protest mot forsvinningssaken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus