Solberg beskyldes for dårlig lederskap

Statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap fra regjeringens samarbeidspartier. Foto: NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap fra regjeringens samarbeidspartier. Foto: NTB scanpix.

Regjeringens samarbeidspartier, KrF og Venstre er provosert av alle omkampene i budsjettbehandlingen og nå møter statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Olav Syversen (KrF) truer Erna Solberg med omkamp om arveavgiften.

– Omkampene er kraftig provoserende. Skal vi kanskje ta opp spørsmålet om å gjeninnføre arveavgiften? Der vi måtte gi oss i fjor, sier Syversen, leder i Stortingets finanskomité til Dagens Næringsliv.

Han misliker sterkt at fjorårets avtale om økt bistandsbudsjett, skatteklasse to og spesielle kommunetilskudd er kuttet ut igjen ett år senere.

Les også: Solberg forsvarte skattekutt i spørretimen

Det er omkamper om minst et dusin statsbudsjettendringer regjeringen og samarbeidspartiene avtalte i fjor, som gjør Venstre og KrF sinte.

De to partiene mener regjeringens, og finansminister Siv Jensens, flukt fra årets budsjettavtale skaper dårlig stemning foran forhandlingene om 2015-budsjettet.

Venstre-nestleder og finanspolitisk talsmann Terje Brevik er spesielt frustrert over at fjorårets avtale om såkalt «grønt skatteskift» knapt sees igjen i regjeringens budsjettforslag.

– Enten går regjeringen inn for systematisk å snevre inn handlingsrommet for Venstre og KrF for en avtale om flertall for et budsjett. Eller så utvises det dårlig lederskap, sier Breivik.

Personvernpolicy