Ungarn planlegger skatt på internett

SKATTLEGGING: Ungarns statsminister Viktor Orban har forsøkt å innføre flere nye skatter og avgifter de siste årene. (Foto: REUTERS/Laszlo Balogh / NTB Scanpix)
SKATTLEGGING: Ungarns statsminister Viktor Orban har forsøkt å innføre flere nye skatter og avgifter de siste årene. (Foto: REUTERS/Laszlo Balogh / NTB Scanpix)

Ungarn planlegger å innføre skatt på overføringer av data over internett fra neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget som nå ligger i nasjonalforsamlingen, innebærer at internettleverandører må betale 150 ungarske forinter, tilsvarende drøyt 4 kroner, per gigabyte datatrafikk. Selskapene skal imidlertid kunne skrive av den nye avgiften på inntektsskatten.

Både internett- og teleleverandører og deres kunder kan bli rammet hardt dersom forslaget får de folkevalgtes støtte. Bare timer etter at forslaget ble kjent, hadde over 100.000 mennesker sluttet seg til en Facebook-gruppe som er opprettet i protest mot en slik skatt.

Les også: Ungarns utenriksminister forbyr rasistkonferanse

Internettbrukere frykter at de kommer til å bli sittende igjen med regningen, og allerede har flere tusen ungarere varslet at de vil delta i en demonstrasjon søndag utenfor finansdepartementet.

Statsminister Viktor Orbans regjering har de siste årene innført særskilte skatter og avgifter på bank-, varehandel- og energisektorene i et forsøk på å få bukt med statens budsjettunderskudd. Også telenettleverandører er allerede blitt ilagt nye avgifter.

Les også: Ungarns statsminister med kraftige beskyldninger mot Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus