Tenåringer svindlet til seg 150.000 kroner med falsk sexannonse

To tenåringsgutter svindlet til seg gavekort til en verdi av 150.000 kroner ved å opprette en falsk eskorteannonse på internett. Til slutt reagerte nettbutikken på alle gavekortene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttene utga seg for å være en kvinne og la ut en falsk annonse for sexkjøp. De tok betaling i form av gavekort på en nettbutikk, men møtte aldri opp som avtalt med kundene. Et titalls menn ble lurt for til sammen 150.000 kroner, skriver Malvikbladet.

Begge tenåringene – en fra Malvik i Sør-Trøndelag og en fra Agder – har tilstått forholdet. De to er siktet for grovt bedrageri, noe som har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Saken etterforskes av Agder politidistrikt.

– Det er visstnok ganske vanlig med forhåndsbetaling på disse sidene. En del voksne menn er ofre i denne saken, sier politioverbetjent Per Helge Valen ved Malvik lensmannskontor til avisa.

Til NRK sier han at det neppe vil komme noen anmeldelse fra mennene som ble svindlet. Dermed ville politiet neppe oppdaget saken, med mindre nettbutikken hadde reagert på at en gutt på Agder fikk så mange gavekort og dermed varslet politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus