Solberg forsvarte skattekutt i spørretimen

FORSVARSTALE: Statsminister Erna Solberg (H) måtte i onsdagens spørretime i Stortinget svare på kritiske spørsmål om skattekutt. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
FORSVARSTALE: Statsminister Erna Solberg (H) måtte i onsdagens spørretime i Stortinget svare på kritiske spørsmål om skattekutt. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Skattekuttene regjeringen foreslår i statsbudsjettet, bidrar til å ruste Norge for fremtiden, sa statsminister Erna Solbergs (H) i spørretimen i Stortinget onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Solberg har beveget seg bort fra budskapet i boka «Mennesker, ikke milliarder» som hun kom med i 2011.

– Hvordan kan det ha seg at de som har mye, blir motivert av å få mer, mens de som har lite, blir motivert av å få mindre, spurte Støre.

Han begrunnet spørsmålet med at skattekuttene kommer de rikeste til gode, mens det kuttes i overføringer til enslige forsørgere.

Solberg svarte at budsjettforslaget er ansvarlig, henger sammen og ikke minst bidrar til å ruste Norge for det vi skal leve av etter oljen, gjennom den økte investeringsviljen hun mener kommer som en følge av skattekuttene.

I tillegg løses viktige oppgaver som mer til rus og psykiatri og PC hjemme for de med lese- og skrivevansker.

– Vi tar på alvor de utfordringene vi står overfor i årene framover, sa Solberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus