Lien vil fjerne forskrift for å gjøre nettleie billigere

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Regjeringen ønsker å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Hensikten er blant annet å gjøre nettleie billigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget fra olje- og energiminister Tord Lien (Frp) ble kunngjort tirsdag og er nå sendt på høring.

Forslaget fjerner tallfestede krav til bemanning som følger av dagens kompetanseforskrift. Men nettselskaper og kraftprodusenter må fremdeles ha egen kompetanse til å vurdere behov for nødvendige tiltak og kvaliteten på utførelsen av arbeid som settes bort, opplyser Olje- og energidepartementet.

– Nettselskaper og kraftprodusenter må kunne organisere seg på en måte som de finner optimal, slik at krav som ikke er strengt nødvendige for driften, kan unngås, sier Lien i en pressemelding.

Les også: Sommerheten kan gi skyhøye strømpriser

– På den måten kan også nettselskapenes kostnader og dermed nettleien, som forbrukerne betaler, reduseres. Selskapene må fortsatt ha egne ressurser til å følge opp alt som settes bort, men jeg ønsker å fjerne for detaljerte krav til egenkompetanse, legger han til.

En ekspertgruppe som så på det norske strømnettet, foreslo i vår å fjerne kompetanseforskriften.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus