City-kollaps i iskalde Moskva

Sergio Agüero og Manchester City hadde tre poeng i lomma, men rotet bort 2-0-ledelsen mot CSKA Moskva etter blant annet et billig straffespark. Se målene her! Videoen leveres i samarbeid med TV2.

Foran tomme tribuner virket CSKA Moskva sjanseløse mot Manchester City etter én omgang. Etter hvilen snudde det helt i den russiske hovedstaden. Til slutt var Citys 2-0-ledelse utlignet til 2-2.

– Selvsagt er vi skuffet. Vi er nødt til å spille 90 gode minutter mot et så bra lag. Vi ga dem for stor plass, sa City-manager Manuel Pellegrini etter kampen.

Bordet var dekket til alt annet enn fotballfest da Pellegrini og hans gutter besøkte CSKA Moskva i mesterligaen tirsdag. Vertene måtte spille foran tomme tribuner på grunn av bråk i Roma for en drøy måned siden. Da værgudene i tillegg viftet med de blå gradene, ble det en spesiell ramme rundt kampen.

Agüero-scoring

En som ikke brydde seg om de ytre forholdene var Sergio Agüero. 26-åringen ble firemålsscorer mot Tottenham i helgen, og i mesterligaen tirsdag tok det en knapp halvtime før han åpnet målkontoen mot russerne.

Spissmakker Edin Dzeko ble spilt fri i bakrom. Alene mot Igor Akinfejev var bosnieren uselvisk og rullet ballen til Agüero, som kunne bredside ballen i tomt bur.

Knapt ti minutter senere var argentineren arkitekt da han slo et perfekt innlegg til Milner, som fikk en like enkel jobb som Agüero ved det første målet.

Før dommeren blåste for pause både kunne og burde City ha scoret flere mål, men lagene gikk i garderoben på stillingen 0-2 og etter 45 gode minutter så Pellegrinis mannskap ut til å ta sin første trepoenger i mesterligaen denne sesongen.

– En fotballkamp varer i 90 minutter og ikke bare en omgang. Vi spilte godt og hadde nok sjanser til å score to-tre mål til, sa Pellegrini om den første omgangen.

Billig straffe

Etter hvilen ble City liggende lavere i banen og slapp vertene inn i kampen. Det utnyttet Seydou Doumbia i det 64. minutt da han satte ballen i mål etter flott forspill av Ahmed Musa.

Etter scoringen jevnet det seg ut i den russiske hovedstaden. Ikke før kampuret hadde rundet 84 minutter skjedde det noe av interesse. Etter et innlegg fra venstre ble vertene tildelt et billig straffespark da målscorer Doumbia gikk i bakken i duell med Aleksandar Kolarov. Bibras Natkho var iskald fra straffmerket og satte ballen i høyre kryss.

– Etter pausen endret vi formasjon, og det funket perfekt. Jeg er veldig fornøyd med måten vi kom tilbake i kampen på, sa CSKA-trener Leonid Slutskij.

Med 2-2-resultatet tok CSKA Moskva sitt første poeng i gruppe E. Manchester City er på sin side bokført med to poeng. For begge lagene begynner det å se dårlig ut med tanke på avansement til cupspillet.

– Vi har fortsatt ni poeng til å spille om. Først etter de siste kampene kan vi se hvem som går videre. Vi kjemper i alle fall til det siste, sa Pellegrini.