Chelsea med storseier på cruisekontroll

Chelsea hadde få problemer med å hanskes med Maribor tirsdag kveld. Se målene her! Videoen leveres i samarbeid med TV2.
Chelsea hadde få problemer med å hanskes med Maribor tirsdag kveld. Se målene her! Videoen leveres i samarbeid med TV2.

Slovenske Maribor var aldri nærheten av å true Chelsea på Stamford Bridge i mesterligaen tirsdag kveld. Til slutt sto det hele 6-0 i målprotokollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede etter en halvtime i Londons høstkulde var kampen i realiteten avgjort. Loïc Remy ga vertene ledelsen i det 13. minutt, før innbytter Didier Drogba økte til 2-0 på straffespark ti minutter senere.

John Terry viste prov på solid lungekapasitet da han slo følge med Eden Hazard og Cesc Fàbregas i en kontring etter en Maribor-corner. Løpet bar frukter da kapteinen skled inn 3-0 etter innlegg fra Fabregas.

Les også: Barcelona vant enkelt

Skår i gleden

Annen omgang var under ti minutter gammel da Chelsea økte ledelsen. Et innlegg fra høyre gikk via Maribors Mitja Viler og i mål.

Maribor fikk muligheten til å score et trøstemål fra straffemerket, men Agim Ibraimi traff stolpen. I motsatt ende fikk Chelsea kvarteret senere kampens tredje straffespark, som Hazard omsatte til 5-0. Samme mann fastsatte resultatet til 6-0 med en vakker scoring i det 90. minutt.

Til tross for målkalaset var det likevel et skår i gleden for manager José Mourinho. Remy fikk tilsynelatende en lyskestrekk i det han scoret sitt første mesterligamål siden 2011, og han ble byttet ut like etterpå. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Med Diego Costa allerede ute begynner dermed spissutvalget å bli noe tynnere enn det portugiseren liker. I storoppgjøret mot Manchester United på Old Trafford søndag kan svaret være hjemvendte Didier Drogba.

Les også: City-kollaps i iskalde Moskva

Drama i Tyskland

I gruppens andre oppgjør mellom Schalke og Sporting Lisboa avgjorde tyskerne med 4-3-målet på overtid. Sportings Maurício ble utvist etter en drøy halvtime, men det ble likevel en svært severdig kamp i Gelsenkirchen.

Nani sendte portugiserne i ledelsen etter et kvarter, mens Lyn-kjenning Chinedu Obasi utlignet like etter gjestenes utvisning.

Scoringer av Klaas-Jan Huntelaar og Benedikt Höwedes sendte vertene to mål foran etter pause, men med ti mann ga ikke Sporting opp.

Les også: Bayern-oppvisning i Roma

Adrien Silva skapte spenning da han reduserte i det 64. minutt, før samme mann sørget for Sporting-jubel med sin utligning i det 81. minutt. Jubelen tok fort slutt da Eric Maxim Choupo-Moting scoret på straffespark på overtid og sikret tre poeng for vertene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus