Kronprinsparet: – Spennende å være i Jordan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet med syriske flyktninger i Jordan var spesielt, forteller kronprinsparet. Nå dobler Norge støtten til flyktningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med utenriksminister Børge Brende (H) besøkte kronprinsparet tirsdag flyktningleiren Zaatari i Jordan. Møtet var veldig spennende, sier kronprins Haakon.

– Det er kjempeinteressant å få lov til å lære mer om hvordan de tar imot flyktninger her og høre historiene til noen av dem som har kommet hit, sa han da paret møtte pressen etter besøket i leiren.

Minst 400.000 mennesker har oppholdt seg i leiren, som er en av verdens største, siden den åpnet for to år siden. Møtet var spesielt, sier kronprinsesse Mette-Marit.

– Vi fikk høre hvordan leiren har utviklet seg fra starten av til å bli en velfungerende leir, der folk ikke bare skal være opptatt av dagen i dag, men også fremtiden. De har stort fokus på utdanning og en del andre prosjekter som gjør at man kan livnære seg her i leiren, sier kronprinsessen.

Utenriksministeren synes det er fint at de kongelige har tatt turen til Jordan.

– Norge er jo en av de store giverne i regionen, sier Brende, som tirsdag varslet at Norge dobler støtten til Jordan fra 50 til 100 millioner kroner.